Düğün Hazırlıklarına Nereden Başlamalı?
- Ceren Doruk
- 2 Eyl 2024
- 2 dakikada okunur
Hayal ettiğiniz o teklifi aldınız. Şimdi sıra bu eşsiz gün için hazırlıklara başlamakta. “Düğün hazırlıklarına nereden başlamalı”, “düğün hazırlıkları nasıl yapılır” ve "düğün hazırlıklarında dikkat edilmesi gerekenler" neler bilemiyorsanız bu yazımız sizin için.
Düğün hazırlıklarına başlamak, düğün sürecinin en önemli adımlarından biridir. İyi bir başlangıç yapmak, tüm sürecin daha düzenli, eğlenceli ve stressiz geçmesini sağlar. Peki düğün hazırlıklarına nereden başlanır? Hadi gelin sizinle kusursuz bir başlangıç yapalım. İşte düğün hazırlıklarınızda iyi bir başlangıç yapmanız için gereken temel adımlar:
1. Düğün tarihini ve sezonunu belirleyin
2. Düğün bütçenizi belirleyin
3. Düğün konseptini ve düğüne katılacak kişi sayısını belirleyin
4. Düğün organizasyon firmasına karar verin
5. Düğün mekanlarını araştırın ve rezervasyon için görüşün
6. Gelinlik ve damatlık seçiminizi yapın
7. Davetiye ve nikah işlemlerine başlayın
8. Balayında gidilecek yerin/yerlerin planlamasını yapın

1. Düğün Tarihini ve Düğün Sezonunu Belirleyin
Düğün tarihinizi belirlemek, tüm planlama sürecinin temelini oluşturur. Düğün tarihinizi belirlerken mevsimsel tercihlerinizi, tatil dönemlerini ve özel günleri göz önünde bulundurun.
Hangi mevsimde evlenmek istediğinize karar verin. Yaz düğünlerinde hem otel / salon davetlerini hem de açık hava mekanlarını tercih edebilirsiniz, kış düğünleri ise otel / salon davetleri için uygundur.
2. Düğün Bütçesi Belirlenmesi
Düğün planlaması için en önemli noktalardan biri düğün bütçesinin ne olacağıdır. Partnerinizle birlikte hayal ettiğiniz bu büyük gün için ne kadar harcayabileceğinizi belirleyin.

3. Düğün Konseptinin Ve Düğüne Katılacak Kişi Sayısının Belirlenmesi
Kaç kişilik bir düğün olacak, yemekli düğün mü yoksa kokteyl şeklinde mi olacak gibi detaylara partnerinizle birlikte karar vermelisiniz.
Misafir sayınızı belirlerken düğün mekanının kapasitesini de göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin.
4. Düğün Organizasyon Firmasına Karar Verme ve Belirleme
Düğünün olmazsa olmazı sizi ve tarzınızı anlayacak bir organizasyon firmasıyla anlaşmaktır. Düğün gününüzün tadına varıp rahat bir süreç geçirmek için işinde uzman bir organizasyon firmasıyla anlaşmalısınız. İyi bir düğün planlamacısı davetin tüm detaylarıyla sizin için ilgilenecektir. Mekan belirlenmesinden, düğün konsepti detaylarınıza, düğün günü çalışacağınız tüm çözüm ortakları konusunda fikir alabilir ve sizin için en iyi ekiplerle bu süreci rahat bir şekilde geçirebilirsiniz. Tüm detayları düğün organizasyon firmanıza bırakın ve siz sadece anın tadını çıkarın.
5. Düğün Mekanı Araştırma ve Rezervasyon
Düğün mekanı seçimi yaparken öncelikle kişi sayınıza göre istediğiniz tarzda (otel, sahil, kır, vb.) mekanları araştırın. Davetiniz için beğendiğiniz mekanları en az altı ay kala ziyaret edin ve hizmetlerini değerlendirin. Tarihinizi kesinleştirdikten sonra, düğün mekanını rezerve edin.

6. Gelinlik ve Damatlık Seçimi
Gelinliğinizi seçerken gelinliğin rahat olmasına dikkat edin. Rahat hareket ettiğiniz ve özgürce dans ettiğiniz bir gelinlik sizin için ideal olacaktır. Gelinlik ve damatlık seçimine erkenden başlayın. Dikiş ve prova sürecini göz önünde bulundurun. Gelinlik ve damatlık seçiminizi yaptıktan sonra ayakkabı, takı ve diğer aksesuarları seçin.

7. Davetiye ve Nikah İşlemleri
Nikah başvurusu için gerekli belgeleri toplayın ve başvurunuzu gerçekleştirin. Nikah tarihiniz ve saatiniz belirlendi. İşte şimdi sıra davetiyelerde. Düğün konseptinize göre tasarlanmış bir davetiye hem dikkat çekici olacaktır hem de davetlilerinize düğününüzden önce küçük bir tüyo olacaktır.

8. Balayında Gidilecek Yerin/Yerlerin Planlaması
Balayı planlamasını erken yapmanızı öneriyoruz. Özellikle balayını yurt dışında tercih edecek çiftlerin zamana ihtiyaçları olacak. Romantik balayı hatıraları için gideceğiniz yere karar verdikten sonra o yerle ilgili araştırma yaparak unutulmaz bir balayı için hazır olun. Gideceğiniz yere uçak bileti, otel ve diğer aktiviteler için rezervasyonlarınızı yapmayı unutmayın.
Comments